Mesec dni za zdravje

Na svetovni dan zdravja, 7. aprila 2019, smo pričeli z Mesecem dni za zdravje. Z zbranimi članki, ki smo jih pripravili v sodelovanju s strokovnjaki in partnerji, smo pisali o temah povezanih z moškim in ženskim zdravjem. [Napovednik akcije Mesec dni za zdravje.]

Sodobna ženska in moški sta podvrževa številnim pritiskom in izzivom. Pričakovanja, kaj morata ustvariti in doseči, pogosto presegajo realne možnosti. Zato se srečujeta z nezadovoljstvom in boleznimi. V skrbi za druge, v bitki za doseganjem rezultatov in dirki skozi leta izobraževanja, študija, prve zaposlitve in ustvarjanja družine, pogosto pozabita nase. Če ne prej, se po štiridesetem letu pogosto srečata z utrujenostjo, bolečinami, splošnim nezadovoljstvom in tudi zdravstvenimi težavami.

Zato smo letošnji Mesec dni za zdravje posvetili pogostim ženskim in moškim dilemam, zdravstvenim zapletom, boleznim in preventivnim ukrepom.

Ustvarili smo vsebine, da uporabniki lahko pridobijo informacije, si dvignejo razpoloženje, okrepijo dobro počutje, opustijo škodljive navade, sprejmejo nove pristope in si olajšajo življenje.

Skupaj smo objavili 5 poljudnih, 14 strokovnih in 4 PR članke. Dnevno smo na družbenem omrežju delili vsebine in objavljali lepe misli. [Zbornik Lepe misli in pregovori o zdravju]. V enem mesecu smo dosegli 145.000 ljudi, kar predstavlja dobro četrtino vseh uporabnikov portala Med.Over.Net.

Nekateri nasveti o zdravju, o katerih smo pisali, so bili že stokrat slišani, ampak jih je potrebno ponavljati. Zato smo ponovno opozorili na preslišane resnice:

Izpostavili smo vsebine, ki so nagovarjale poseben ženske. Vse z namenom podpore ženskam in v želji, da bi pravočasno spoznale, na kaj biti pozorne, da ohranijo svoje zdravje.

Članki o ženskem zdravju:

Moški so trdi kot rakov oklep, a znotraj mehki, so besede člana društva Onkoman, ki med drugim združuje tudi bolnike z rakom. Tako kot ženske, tudi moški pogosto pozabljajo na svoje zdravje, predvsem pa k zdravniku odhajajo prepozno.

Njihovo zdravje je zaradi tega še bolj ranljivo. Ko k temu prištejemo še manj zdrav način življenja, ki se pri nekaterih odraža predvsem v slabi kakovosti zaužite hrane in alkohola, so temelji moškega zdravja na trhlih nogah.

Članki o moškem zdravju:

Mesec dni za zdravje pa je imel tudi dobrodelno noto. Vabil je bralce in uporabnike portala Med.Over.Net, da podarijo denar za dober namen. Društvo Onkoman namreč ob podpori podjetja Mercator letos zbira sredstva za nakup urološkega simulatorja. [Tudi Dr. Feelgood podpira moško zdravje.]