ZavodOverNet

logo

Pobuda 40 dni brez alkohola: 1. marec – 16. april 2017

 

Pobuda 40 dni brez alkohola poteka že polnih deset let, opozarja na negativne učinke alkohola in vabi ljudi k sodelovanju, a.) da en dan, b.) na eni prireditvi ali c.) v času trajanja akcije, ne uživajo in/ali ne strežejo alkohola. Ima močno podporo in ugled v laični in strokovni javnosti. Več podrobnosti o projektu na www.brezalkohola.si.

Namen in cilji:

Opozoriti na škodljive učinke alkohola na zdravje, na posledice uživanja alkohola v prometu in na neizmerljive duševne stiske bližnjih, predvsem otrok v družinah, kjer vlada alkohol. Predstaviti želimo možnosti oblik pomoči, ki jih vsi vključeni imajo in osveščati o epidemiološki razsežnosti te problematike.

Partnerji:

Zavod Med.Over.Net, Slovenska Karitas in Javna agencija za varnost v prometu (3 soorganizatorji), Katedra za družinsko medicino s projektom Sporočilo v steklenici, Zavod Varna pot, Društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza društev upokojencev, številne druge pridružene organizacije in posamezni podporniki iz sveta športa, avtomobilizma in javnega delovanja.

Promocija in medijska podpora:

  • tiskovna konferenca,
  • predvajanje TV in radijskega oglasa (sodelujejo vse ključne radijske in TV postaje), vse ključne spletne strani,
  • močna novinarska podpora z uredniškimi prispevki (Dnevnik, javljanja v živo, prispevki v oddajah).