ZavodOverNet

logo

Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so zaradi samomora izgubile bližnjega – 17. november 2018

17. novembra 2018 bomo v Sloveniji drugič obeležili Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so izgubile drago osebo zaradi samomora. Organizatorji dogodka: Ozara Slovenija, Med.Over.Net, Inštitut Rahločutnost in Zavod Pogreb ni tabu bomo ob tej priložnosti izdali knjižico ZAKAJ TAKO BOLI? Po samomoru bližnje osebe, avtorice mag. Violete Irgl, specialistke zakonske in družinske terapije, ki jo je pripravila v sodelovanju z Anjo Klančar, mag. zakonskih in družinskih študij.

Knjižica je namenjena v pomoč in oporo žalujočim po smrti bližnjega zaradi samomora, pri lajšanju stiske in iskanju temeljnih odgovorov v zelo bolečem in napornem času po izgubi.

Vsebina knjižice izhaja predvsem iz izkušenj, doživljanj in razmišljanj ljudi, ki so tudi sami doživeli izkušnjo samomora bližnjega ter iz kliničnih psihoterapevtskih izkušenj spremljanja in pomoči pri okrevanju.

Knjižica bo na voljo konec oktobra 2018 pri organizatorjih dogodka in na njihovih spletnih straneh. Tudi naši.

Ozara Slovenija
Med.Over.Net
Inštitut Rahločutnost
Zavod Pogreb ni tabu

Tako se tudi v Sloveniji pridružujemo mnogim državam sveta, ki pod okriljem American Foundation for Suicide Prevention že vrsto let organizirajo različne dogodke, s katerimi izražajo solidarnost in opozarjajo na bolečino in stisko, ki jo doživljajo družine po smrti bližnjega družinskega člana zaradi samomora.

Preberite tudi

Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so zaradi samomora izgubile bližnjega – 18. november 2017