Ustavi se! 2018

Z javno pobudo Ustavi se! smo v letu 2017 začeli opozarjati na prehiter tempo življenja. Krepili smo ozaveščenost o posledicah izgorelosti  ter snovali predloge za prijetna ustavljanja sredi našega vsakdana. Več o 2017.

letu 2018 nadaljujemo akcijo, jo poglabljamo ter nadgrajujemo s strokovno obravnavo. Opozoriti želimo predvsem na različne pojavne oblike strahov in jih pojasniti, nagovoriti vse, ki se z njimi soočajo, da jih prepoznajo ter se jih s pomočjo nasvetov in dobrih praks tudi osvobodijo. Želimo vzpodbuditi pogovor s samim seboj in tudi z ljudmi okoli sebe.

Mladi se pogosto srečujejo s strahom pred zavrnitvami, ocenami, skrbi jih, kako bodo izpolnjevali pričakovanja staršev, vrstnikov in okolice. S strahovi se sooča tudi delovno aktivno prebivalstvo. Pogosto zaradi občutka, da niso dovolj kompetentni za doseganje ciljev in svojih sanj, nemalokrat čutijo strah pred finančno nestabilnostjo ali pred izgubo zaposlitve. Seniorji pa se spopadajo s strahom pred izgubo občutka za smisel življenja, pred boleznimi in osamljenostjo.

Tudi heroji se pred svojimi velikimi dejanji večkrat soočijo s strahovi.

Več informacij o akciji na posebni spletni strani:

Ustavi se! 2020